Спорт претходних година

На општинском такмичењу основних школа у одбојци за дечаке, одржаном 15. октобра 2009. године у Основној школи ,,Јово Курсула" у Краљеву, екипа наше школе је освојила ПРВО место. Екипа је играла у саставу: Алекса Викторовић, Александар Јанић, Милош Благојевић, Андрија Вилимановић, Игњат Милинковић, Лука Вуксановић, Вукашин Ђерковић, Никола Арнаутовић, Давид Пешић. Тренер и вођа екипе: Милићевић Сандра, професор физичке културе.

На кросу РТС кроз Србију у дисциплини 400 метара за девојчице четвртог разреда победила је наша ученица Анастасија Здравковић.

Ове године кошаркашка екипа наше школе започела је победама и освојањем првих места на општинском и окружном такмичењу. Домаћин општинског такмичења у октобру 2008. године била је Основна школа ,,Јово Курсула" из Краљева. На турниру је учествовало седам екипа, најбољи кошаркаши основних школа, ,,IV краљевачки батаљон", ,,Светозар Марковић", ,,Чибуковачки партизани", ,,Браћа Вилотијевић", ,,Јово Курсула", ,,Димитрије Туцовић", из Краљева као и Основна школа ,,Јован Цвијић" из Сирче. У финалној утакмици тим наше школе победио је вршњаке из школе ,,Светозар Марковић".

На окружном такмичењу, одржаном у Краљеву, ,,Батањонци" су још једном били сјајни. Забележили су успех у дуелу са школом ,,Братство" из Новог Пазара. Наши изабраници су славили резултатом 53:21.

Уследило је регионално такмичење у Чачку. Учествовале су четири екипе из: Чачка, Ужица, Краљева и Крагујевца. Жреб нам није био наклоњен,Чачани су нас елиминисали још у првом колу.

,,IV краљевачки батаљон" је играо у саставу:

Филип Благојевић, Павле Шапоњић, Александар Николић, Урош Усиљанин, Милош Обрадовић, Алекса Лазаревић, Матија Павловић, Сретен Рафајловски, Милош Илић, Филип Цветановски, Војислав Јанковић, Никола Павловић.

Тренер екипе:

Јеленко Димитријевић-професор.

košarkaška ekipa škole